Kranio Sakral Terapi (KST)


Kranio sakralsystemet er knoglerne i kraniet, hele rygsøjlen, ansigtet, korsbenet (sakralpladen) halebenet, de membraner (hinder), der holder hjernen på plads i forhold til knoglerne i kraniet, samt et halvt lukket hydraulisk system, som indeholder væske (cerebrospinalvæsken), der cirkulerer omkring hjernen og ned i rygsøjlen (den forlængede rygmarv). Væsken er vigtig som støddæmper for hjernen, og for at hjernecellerne kan få næring samt udskille affaldsstoffer.

Det er en gammel terapiform, opdaget tidligt i dette århundrede, af en amerikansk læge, William Southerland. Den blev en del af uddannelsen i osteoterapeutiske skoler (alm. læger, der også lærte denne bløde form for manipulation af knoglerne i kroppen). Terapien blev dog for kostbar at bruge, da den ofte tager ca. en time eller mere, den blev derfor “glemt” igen.

I ca.1971 blev terapiformen “genopdaget” af læge John Upledger, der fandt ud af, at hjernen og rygsøjlen har et kredsløb med sin egen puls, ligesom hjertet. Pulsen her er dog noget langsommere, 6-14 slag pr. minut. Hvert døgn løber ca. 1/2 liter væske gennem hjernehinderne. Pulsen mærkes når hjernehinden udspiles, hvilket den gør ca. hvert 10. sekund, når trykket i hjernen stiger. Hvis kraniet er stift og ubevægeligt, giver det ikke efter og pulsen bliver hæmmet, så væsken bliver presset indad mod hjerne og nerver. Dette kan give hovedpine eller andre ubalancer forskellige steder i kroppen.

Når vi arbejder med KST, løsner vi dine spændinger i kraniet og rygsøjlen, og der sker straks en forbedring af cirkulationssystemet, så væsken kan flyde frit. Resultatet er en følelse af lethed, stor afslappelse og en stressfrigørelse af hele kroppen, og den kan mærkes næsten med det samme. KST påvirker hele det autonome nervesystem. Derfor den hurtige, og altid lindrende, virkning.

Behandlingen foregår bestemte steder på kraniet, på, i og omkring kæbeparti og mund, på nakke og ryghvirvler, på kors- og haleben, samt energi- afbalancering ved bl.a. skuldre, hofter, knæ og ankler.

Knogler, muskler, sener og nervepunkter gennemarbejdes med ganske lette tryk. 

Man kan nemt rette en skæv ryg, næse eller et haleben. 

Muskler bliver løsnet, hvis der er spændinger.

Især omkring vejrtrækningssystemet og de intercostale muskler, (musklerne imellem ribbenene) bliver der manipuleret på en let, smertefri og blid måde.

Hele din kropsholdning og energi bliver ændret og kommer automatisk i balance samtidig med at mange blokeringer bliver frigjort. 

Det sker hurtigt. Ikke om 14 dage, men nu – medens du ligger på briksen og umiddelbart efter, at du har taget et par skridt. Helt vidunderligt. Alle fortjener at have det godt.

Forkert tandstilling og kæbespændinger er næsten altid årsag til ubehagelige hovedpiner eller migræne. Disse kan naturligvis også rettes.

Denne proces er ubeskrivelig rar og befriende. Kan anbefales til babyer, børn og gravide, da behandlingen er let, næsten smertefri og nænsom mod kroppen.

KST er især god ved bl.a. flg. lidelser: Koncentrations- og indlæringsbesvær, DAMP-børn, ADHD, astma, bronkitis, vejrtrækningsbesvær, stresstilstande i hele kroppen, nogle former for lungebetændelser, alle former for hovedpiner, piskesmæld, ubalancer eller smerter i forbindelse med bidefunktion og tandstilling, fødselspsykoser, bækkenløsning, hormonubalancer, chok og svimmelhed.

Vi kan blive ved med at nævne mange symptomer, men ring eller skriv, hvis du er i tvivl, interesseret eller bare vil høre, om KST kan hjælpe dig.

KST er nok den mest populære og hurtigst voksende terapi her i Europa og specielt i Danmark.

 Du kan altid være sikker på en betydeligt bedring allerede efter første behandling.

Tidsbestilling
Jørgen W. Girotti
tlf.: 21671069